fredag 14. september 2018

Ektopisk svangerskap

Ekstrauterint svangerskap eller ektopisk svangerskap er et svangerskap der det befruktede egget fester seg og utvikler seg utenfor livmorhulen. Svangerskap utenfor livmoren oppstår når det befruktede egget vokser. Det anbefales å behandle en ektopisk graviditet hos hemodynamisk stabile pasienter uten tegn til ruptur, uten hjerteaktivitet hos . Rune Svenningsen Anton Langebrekke.


En relativt stor andel kvinner med ektopisk svangerskap bruker spiral, eller minipille med . Ekstrauterin eller ektopisk graviditet betyr at et befruktet egg implanteres utenfor livmoren. Ved et svangerskap utenfor livmoren er det vanligst at det befruktede . Hva er graviditet utenfor livmoren? Ektopisk svangerskab er graviditet uden for livmoderen, dvs.


Når det befruktede egget setter seg fast utenfor livmorhulen, snakker man om graviditet utenfor livmoren ( ektopisk graviditet). Over telefonen forklarte legen at hCG-nivåene fortsatt økte, til tross for at gynekologen ikke hadde funnet noe tegn på svangerskap. En ektopisk graviditet kan sitte i eggstokkene, i livmorhalsen, i bukhulen eller som det hyppigst forekommende, i egglederen.


En graviditet utenfor livmoren er . Graviditet utenfor livmoren er når et begynnende embryo implanteres og utvikles utenfor livmoren, som for eksempel i egglederen. Behandlingen av svangerskap utenfor livmoren er å avslutte graviditeten . Andre etablerte risikofaktorer er spiralbruk, høy alder, lav paritet, tidligere infertilitet og tidligere ektopiske svangerskap ( 1 12). Det var en såkalt ektopisk graviditet, også kalt ekstrauterint svangerskap og svangerskap utenfor livmoren.


Denne typen graviditet innebærer at . Tidligere tubeoperasjon, salpingitt eller ektopisk svangerskap disponerer for slik graviditet. Det er dette som kalles svangerskap utenfor livmoren. Andre årsaker til vaginalblødning, spesielt livmorhalskreft, må alltid has in mente. Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden.


Et ektopisk svangerskap innebærer at et befruktet egg fester seg og fosteret utvikler. Mulig ektopisk graviditet bør vurderes ved smerter i nedre abdomen, spesielt ved uteblitte menstruasjoner eller dersom kvinner med amenoré får blødninger. Sjansen for å få et sunt og vellykket svangerskap er størst dersom.


Utomkvedshavandeskap är när ett befruktat ägg fastnar i äggledaren. Ofta beror det på att äggledaren är skadad. När ägget börjar växa kan du få mycket ont. Med ekstrauterint eller ektopisk svangerskap menes ethvert svangerskapsanlegg utenfor livmorhulen (3).


Over av ekstrauterine svangerskap er lokalisert til . Relaterte begrep: Heterotopisk graviditet: ektopisk og intrauterin svangerskap samtididig. Komplikasjoner svangerskap, fødsel og det nyfødte barn. Infertile kvinner som gjennomgår ART, har en økt forekomst av ektopiske svangerskap.


Det er viktig å få en tidlig ultralydbekreftelse på at . Det kan være farlig for helsen din hvis svangerskapet fortsetter, og det er ikke mulig å redde graviditeten. Symptomer på en ektopisk graviditet . Bekkeninfeksjonen er en infeksjon som rammer indre kvinnelige kjønnsorganer. Hvis du får bekkeninfeksjon, trenger du rask behandling.


I SPC til Norlevo er det angitt at dersom graviditet inntreffer etter behandling med Norlevo, bør muligheten for ektopisk svangerskap tas i betraktning (1). Dette kaldes en ektopisk graviditet og kan sidde i æggestokkene, i livmoderhalsen, i bughulen eller som det hyppigste, i æggelederen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg