tirsdag 11. september 2018

Hvor lenge skal poteter stekes i ovnen

Ovnsstekte poteter passer til alle typer stekt kjøtt. Serveres gjerne med litt aïoli til å dyppe potetene i. Plasser formen midt i ovnen og stek i ca. Rør om et par ganger under stekingen, og klem gjerne litt sitronsaft over. Hvilken temperatur skal de stekes ved og hvor lenge ? Hvordan steke gode båtpoteter i ovnen ?

Bakt potet - hvor mange grader? Flere resultater fra forum. Det skal nemlig temmelig mye til for at en potet blir uspiselig, tenker jeg. Pascales oppskrift til det var poteter i ovnen tok det bare én time.


Ovnsbakte poteter passer til grillmat, fisk, kjøtt og tapas. Forvarm ovnen på 1grader. Andre ganger får potetbåtene ligge i isvann først, før de går i ovnen. Stekes på midterste rille.

Om det er en litt finere middag som skal på bordet er det greit nok å ta. Jeg liker å dele potetene på langs, enten en, to eller fire ganger, alt ettersom hvor store de er. Det går fint å bruke både små og store poteter , så lenge du deler de . Disse ovnsstekte potetene passer som tilbehør til både kjøtt, fisk og grillmat. Den største feilen jeg opplever at folk gjør er å være for sparsommelig med oljen.


Potetene skal ikke pensles med olje, de skal vendes sammen . Jeg har følgelig lest om disse potetene jeg husker bare ikke hvor. Uansett - takk skal du ha, du som skrev om dette, en gang. Sett ovnen på 2grader varmluft, eller mer dersom det er mulig.


Dryss over litt salt og ha . Vi er fremdeles ikke helt enige om hvor mange barer vi var innom den kvelden. Sannsynligheten for at noe blir sprøtt er jo større om det stekes enn om de. Med olje og høy varme i ovnen , får jeg sprø ovnsstekte potetbåter hver gang! Skal du ha skikkelig sprøstekte poteter som er myke som potetmos på innsiden har du.


Sett tilbake i ovnen og stek i ytterlig minutter. Vask potetene godt og del dem i båter som du legger i en langpanne med stekepapir i bunnen. Pensle med olje, kryddderurter, salt og pepper.

Vend godt rundt og krydre med salt og pepper. Enkel oppskrift på ovnsstekte salte og syrlige poteter , godt til både kjøtt og fisk. Slik lager du deilige, ovnsbakte gourmetpoteter! La potetene stå midt i ovnen ca. Hvor lang tid det tar er litt avhengig av ovn og størrelse på potetene.


Noen som vet ca hvor lenge de skal steke ? Råstekte poteter i ymse varianter er seriøst digg! Da skjærer du dem i båter rå, og så steker du dem i ovnen på ca. Poteter er alltid et naturlig tilbehør, men pannestekte poteter er så godt at de nesten er. Men jeg skal vise deg hvordan du kan gjøre poteter om til noe skikkelig digg.


Varm opp ovnen til 2°C varmluft. Skyll potetene og skjær de i båter. Ha potetene på et stekebrett og vend inn olje, salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg